Back to top

Nieuw

Komt de profetie uit?

Dit artikel van Kraan is oorspronkelijk in Vuur verschenen en vervolgens opnieuw gepubliceerd in de bundel Charismatische Zielzorg.

aug.-sept. 1981

Het is een heerlijke zaak dat ons in de charismatische vernieuwing vaak een overvloed van openbaringsgaven wordt geschonken. Maar er is een grote moeilijkheid, dat allerlei profetieen niet schijnen uit te komen. Zelf heb ik het nu ongeveer vijf jaar geleden tweemaal meegemaakt, dat bij een handoplegging gezien werd, dat mijn hart aan het genezen was, maar dit is (nog) niet gebeurd . Ik heb geen enkele reden om aan te nemen dat deze profetiën uit een troebele bron kwamen, maar ze zijn nog steeds niet bevestigd in de werkelijkheid. En zo hoor ik van vele gevallen. Terwijl er vele andere profetieën en dromen dikwijls letterlijk uitkomen.

Terugblik CWU: herpublicatie van het artikel over het tien jarig bestaan

De Charismatische Werkgemeenschap Utrecht is aan het einde van de vorige eeuw opgeheven. Dit jaar ( maart 2014) is er een reünie geweest waar een aantal van de betrokkenen elkaar nog heeft ontmoet. We herpubliceren het onderstaande artikel, dat door Ali Demper geschreven is voor het tienjarig bestaan van de werkgemeenschap. Het beschrijft n.l. uitstekend wat de charismatische beweging inhoudt:

Hart en gevoel

Het volgende artikel van Kraan komt uit de bundel "Charismatische Zielszorg". Hij stelt hier als alternatief voor de indeling lichaam, ziel en geest de drieslag hart, ziel en kracht voor.

Pagina's

Abonneren op Nieuw